Gorgonzola Dolce je měkký modrý sýr s bohatou, krémovou a lehce pikantní chutí. Zraje 2 až 3 měsíce, což mu dodává jeho hladkou texturu a mírně sladkou chuť.
Oblast výroby: Itálie, severní oblasti Lombardie a Piemont.
Použití: Ideální je na pečivo, v salátech, těstovinách nebo risotto. Super v kombinaci s pancettou nebo houbami.
Vhodné víno: Gorgonzola Dolce se skvěle hodí k sladkým vínům, jako je Moscato, nebo k silným červeným vínům.
Složení:
Mléko, sůl, syřidlo. Kůrka není jedlá. Tuk v sušině min. 54%.
Skladování:
Skladujte při teplotě +0°C až +8°C
Nutriční hodnoty na 100 g produktu:
Energetická hodnota: 1369 kCal
Tuky: 28 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 19 g
Sacharidy: 0,5 g
z toho cukry: --- g
Bílkoviny: 19 g
Sůl: 1,4 g
Oblast výroby: Itálie, severní oblasti Lombardie a Piemont.
Použití: Ideální je na pečivo, v salátech, těstovinách nebo risotto. Super v kombinaci s pancettou nebo houbami.
Vhodné víno: Gorgonzola Dolce se skvěle hodí k sladkým vínům, jako je Moscato, nebo k silným červeným vínům.
Složení:
Mléko, sůl, syřidlo. Kůrka není jedlá. Tuk v sušině min. 54%.
Skladování:
Skladujte při teplotě +0°C až +8°C
Nutriční hodnoty na 100 g produktu:
Energetická hodnota: 1369 kCal
Tuky: 28 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 19 g
Sacharidy: 0,5 g
z toho cukry: --- g
Bílkoviny: 19 g
Sůl: 1,4 g