Grana Padano je luxusní italský tvrdý sýr s bohatou, plnou a lehce oříškovou chutí. Tento sýr je specifický svou krystalickou texturou a slaným nádechem, který dobře doplňuje jeho oříškovou chuť. Jeho zrání trvá minimálně devět měsíců, ale může zrát až několik let.
Strouhané Grana Padano je vhodné k přímému použití do těstovin nebo risotta.
Oblast výroby: Grana Padano pochází z Pádské nížiny na severu Itálie, z oblastí Piedmont, Lombardie, Veneto a Emilia-Romagna.
Použití: Grana Padano se používá jako strouhaný sýr do těstovin a risotta, ale je také skvělý jako plátek k vínu nebo jako součást antipasti.
Vhodné víno: Grana Padano se dobře doplňuje s plnými červenými a bílými víny, jako je z červených např. Chianti.
Složení:
Mléko, sůl, syřidlo. Konzervant: lisozim z vajec. Baleno v ochranné atmosféře. Tuk v sušině min. 32%.
Skladování:
Skladujte při teplotě +0°C až +8°C.
Nutriční hodnoty na 100 g produktu:
Energetická hodnota: 1654 kCal
Tuky: 29 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 18 g
Sacharidy: --- g
z toho cukry: --- g
Bílkoviny: 33 g
Sůl: 1,5 g
Strouhané Grana Padano je vhodné k přímému použití do těstovin nebo risotta.
Oblast výroby: Grana Padano pochází z Pádské nížiny na severu Itálie, z oblastí Piedmont, Lombardie, Veneto a Emilia-Romagna.
Použití: Grana Padano se používá jako strouhaný sýr do těstovin a risotta, ale je také skvělý jako plátek k vínu nebo jako součást antipasti.
Vhodné víno: Grana Padano se dobře doplňuje s plnými červenými a bílými víny, jako je z červených např. Chianti.
Složení:
Mléko, sůl, syřidlo. Konzervant: lisozim z vajec. Baleno v ochranné atmosféře. Tuk v sušině min. 32%.
Skladování:
Skladujte při teplotě +0°C až +8°C.
Nutriční hodnoty na 100 g produktu:
Energetická hodnota: 1654 kCal
Tuky: 29 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 18 g
Sacharidy: --- g
z toho cukry: --- g
Bílkoviny: 33 g
Sůl: 1,5 g