Marmelády a medy
Vybírám jen marmelády, kde poznáte chuť ovoce, ne cukru. V Itálii se ovoce sbírá až v plné zralosti a to je na chuti znát. Zatím u nás najdete prémiovější variantu džemů značky Callipo z Kalábrie a ekonomickou řadu od Conserva della Nonna (v překladu zavařeniny od babičky) ze severního regionu Emilia Romagna.
Marmelády a medy u nás jí hlavně moje italská manželka, já jsem standardní středoevropan, který snídá vejce, ale k sýrům džemy miluju. Máme ale i např. cibulový džem, nebo džem z chilli papriček, které povýší každý burger do nebeských výšin!
Nejprodávanější
Výpis produktů

Tradiční třešňový džem Conserva della Nonna. Plná ovocná chuť, ideální na pečivo, do koláčů i jako sladká tečka k snídani.

Karamelizovaný cibulový džem Conserva della Nonna. Sladko-slaná delikatesa, ideální do burgerů, k masu, uzeninám i sýrům.

Tradiční fíkový džem Conserva della Nonna. Přirozeně sladký, ideální na snídani, do dezertů i jako doplněk k sýrům.

Tradiční jahodový džem Conserva della Nonna. Připravován z vybraných jahod, ideální na snídani, pečivo i do dezertů.

Bio pikantní marmeláda z kalábrijských chilli papriček. Originální doplněk k sýrům, masu i grilovaným specialitám.

Prémiový pomerančový džem Callipo z odrůdy Tarocco s červenou dužinou. Intenzivní chuť, ideální k snídani i do dezertů.

Prémiový fíkový džem Callipo z odrůdy Fico Bianco Dottato. Sladká, aromatická chuť, ideální k sýrům, dezertům i na snídani.

Prémiový BIO džem s antioxidačními účinky spojuje kyselou svěžest sicilských citronů s výrazným, lehce pikantním aroma zázvoru

Jahodový džem s granátovým jablkem. Sladká a svěží chuť, bohatá na antioxidanty a vitamín C. Ideální na snídani i do dezertů.

Bio džem z malin, borůvek, ostružin a rybízu výhradně z ekologického zemědělství, sbíraných na vrcholu sezóny.

Bio džem z kalábrijských klementinek, které vynikají svou šťavnatostí a intenzivním aroma. Výhradně z ekologického zemědělství.

Bio meruňkový džem z ovoce z ekologického zemědělství. Krémová textura, lahodná chuť, ideální na snídani i k sýrům.
Marmelády plné ovoce
Italské marmelády se liší od většiny těch našich – jsou z ovoce, které zrálo na slunci a má přirozenou sladkost. Proto nepotřebují tolik přidaného cukru a chutnají intenzivněji. Já je mám nejraději ke sýrům (nejvíc k pecorinu nebo gorgonzole), doporučuju marmeládu z fíků nebo višní.
Sladkost, která není jen na chleba
Marmelády a medy se skvěle hodí i do vaření – od dezertů až po glazování masa. Já je často používám i do salátových dresinků nebo k pečené zelenině. Zkrátka suroviny, které nejsou jen na snídani, ale otevřou vám nové kombinace chutí. Lanýžový med k sýrům je úplně jiná dimenze degustace sýrů - brzy v nabídce přímo z mé produkce.