Mascarpone je krémový, bohatý italský sýr, který je známý především díky své úloze v dezertech jako je tiramisu. Sýr má velmi hladkou texturu a sladkou, lehce máslovou chuť.
Oblast výroby: Tento sýr má své kořeny v Lombardii, regionu na severu Itálie.
Použití: Díky své bohaté a krémové konzistenci je mascarpone skvělé do sladkých pokrmů jako tiramisu, cheesecake nebo jako součást omáček v salátech a těstovinách. Jde o velmi univerzální sýr, který se hodí jak do sladkých, tak do slaných pokrmů.
Vhodné víno: Pro sladké pokrmy s mascarpone doporučuji sladká bílá vína, jako je například Moscato d'Asti. Pro slané pokrmy může dobře doplňovat svěží bílá vína, jako je Pinot Grigio.
Složení:
Pasterovaná smetana, regulátor kyselosti: kyselina citronová.
Skladování:
Skladujte při teplotě +0°C až +8°C
Nutriční hodnoty na 100 g produktu:
Energetická hodnota: 1414 kCal
Tuky: 35 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 24 g
Sacharidy: 3 g
z toho cukry: 3 g
Bílkoviny: 4 g
Sůl: 0,1 g
Oblast výroby: Tento sýr má své kořeny v Lombardii, regionu na severu Itálie.
Použití: Díky své bohaté a krémové konzistenci je mascarpone skvělé do sladkých pokrmů jako tiramisu, cheesecake nebo jako součást omáček v salátech a těstovinách. Jde o velmi univerzální sýr, který se hodí jak do sladkých, tak do slaných pokrmů.
Vhodné víno: Pro sladké pokrmy s mascarpone doporučuji sladká bílá vína, jako je například Moscato d'Asti. Pro slané pokrmy může dobře doplňovat svěží bílá vína, jako je Pinot Grigio.
Složení:
Pasterovaná smetana, regulátor kyselosti: kyselina citronová.
Skladování:
Skladujte při teplotě +0°C až +8°C
Nutriční hodnoty na 100 g produktu:
Energetická hodnota: 1414 kCal
Tuky: 35 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 24 g
Sacharidy: 3 g
z toho cukry: 3 g
Bílkoviny: 4 g
Sůl: 0,1 g