Sýry
Italské sýry jsou moje srdcová záležitost. Jeden čas jsem pracoval i jako export manager pro výrobce Pecorina Formaggeria Toscana, jejichž výrobky u nás také najdete.
Všechny sýry jsou vyrobeny z mléka krav nebo ovcí, které žijou dobrý život alla Bella Vita :-)
Nejprodávanější
Výpis produktů

Grana Padano ve strouhané verzi je italský tvrdý sýr s bohatou, plnou a lehce oříškovou chutí, specifický svou krystalickou texturou a slaným nádechem.

Burrata Auricchio je luxusní sýr z Apulie, tvořený tenkou vrstvou mozzarelly s krémovou smetanovou náplní. Jemná, bohatá a neodolatelná.

Ricotta fresca od Auricchio je jemný čerstvý sýr s krémovou chutí, ideální do těstovin, omáček, dezertů i na lehké slané recepty.

Mozzarella di Bufala od Auricchio je sýr z mléka buvolů s jemně mléčnou chutí a jemnou strukturou. Skvělý s rajčaty, olivovým olejem a čerstvou bazalkou.

Provolone Affumicato – italský sýr s jemnou kouřovou chutí, ideální do sendvičů, burgerů nebo na sýrový talíř.

Provolone Dolce plátky – jemný italský sýr s lehce sladkou chutí, ideální do sendvičů, salátů i na sýrové talíře.

Mozzarella Mini Auricchio – jemné kuličky čerstvé mozzarelly z kravského mléka, ideální do salátů, na caprese, k těstovinám i jako rychlý snack.

Parmigiano Reggiano je luxusní italský tvrdý sýr s bohatou, plnou, lehce oříškovou chutí. Jeho zrání trvá minimálně dvanáct měsíců.

Ovčí pecorino, 70 g plátku čistého sýra z ovčího mléka, měkký a elastický, čisté pecorino s intenzivní chuťí. Každý plátek je označen a zabalen ručně.

Pecorino Sfizio s černým pepřem je ovčí sýr s výraznou a pikantní chutí, doplněnou aromatickými zrníčky pepře. Ručně balený produkt z Toskánska.

Pecorino Sfizio s chilli papričkou je ovčí sýr s pikantním nádechem, ručně balený, s měkkou elastickou pastou. Vyráběný v lokální toskánské sýrárně Formaggeria Toscana.

Pecorino Sfizio s pistácií je ovčí sýr s jemně nasládlou chutí, obohacený o kousky pistácií. Ručně balený, s měkkou elastickou pastou. Vyráběný v lokální toskánské sýrárně...
Sýry, které prošly mým žaludkem
Ne z každého sýru se dá vařit, ale když jsem z něj nevařil, tak jsem ho aspoň pár kilo snědl jen tak k vínu. Snažím se vyhýbat anonymním produktům z velkovýroby a vybírat jen takové, u kterých vím, odkud pochází mléko pro jejich výrobu a jak se vyrábí.
Kvalita od každého
V nabídce najdete jak speciality z malých sýráren, tak i produkty od větších výrobců, kteří si stále drží kvalitu. Hold když to začal dělat dobře už Vás prapradědeček před 100 lety, tak je težké navyrůst na pár desítek milionů euro obratu :-) Na Itálii je krásné, že většina firem se předává z otce na syna po generace a potomci pokračují ve výrobě, tak aby na ně jejich předci byli pyšní.
Italská chuť bez cestování
Nemusíte jezdit do Itálie, abyste si vychutnali její sýry. V této kategorii najdete ty nejlepší, které se hodí do těstovin, salátů, na pizzu nebo jen tak s čerstvým pečivem. Stejně jako u mě doma, tak chci, aby si každý mohl dopřát pravý italský sýr v České Republice – ať už je to jemná mozzarella, krémové mascarpone, pikantní gorgonzola nebo parmazán, co dodá šmrnc každému jídlu.