Uzeniny
Italské uzeniny jsou pro mě tak trochu slabost – a nebezpečí zároveň, protože když je mám doma, mizí rychleji než pizza na rodinné oslavě. V nabídce mám uzeniny od lokálních výrobců, ale nebojím se ani větších firem, jejichž výrobu jsem osobně navštívil a sám se přesvědčil o kvalitě.
Nejprodávanější
Výpis produktů

Tradiční tyrolský speck od Negroni – jemně uzená a kořeněná vepřová šunka s nezaměnitelnou vůní a delikátní chutí.

Uzené a vyzrálé vepřové líčko s intenzivní chutí, nepostradatelné pro Carbonaru či Amatricianu.

Kostky uzené pancetty od Negroni – vyrobené z kvalitního vepřového bůčku, jemně vyuzené a nakrájené na praktické kostičky. Ideální do těstovin, rizot i omáček.

Výběrová sušená šunka Prosciutto crudo. Vepřová kýta naložená pouze v soli, zrající 11 a více měsíců, což jí umožňuje rozvinout své charakteristické aroma a chuť.

Pečlivě sestavený výběr nejlepších italských uzenin, které jsou ideální pro každou příležitost. Prosciutto crudo, salám Milano a Copppa (sušená krkovice).

Italský salám Cacciatore DOP – malý tradiční salám s jemnou, vyváženou chutí a chráněným označením původu. Praktické balení 150 g v ochranné atmosféře.

Tradiční italská bresaola z hovězí kýty z oblasti Valtellina. Jemně kořeněná, nízkotučná a bohatá na bílkoviny.

Negronetto Classico – tradiční italský salám s plnou chutí, jemně kořeněný a vyzrálý.

Tradiční italský salám z Neapole s výraznou chutí a jemně pikantním aroma. Vyroben z kvalitního vepřového masa podle původní receptury.

Specialita vyrobená z prvotřídního vepřového kolena, pečená s vybranou směsí bylinek. Stačí ohřát a servírovat.

Vepřové koleno z prvotřídního vepřového masa. Pomalu pečené, aby vynikla jeho přirozená chuť. Stačí ohřát a servírovat.

Tradiční italské guanciale z vepřového laloku, vyzrálé a jemně kořeněné. Nezbytná ingredience pro pravou Carbonaru nebo Amatricianu.
Ovládací prvky výpisu
Uzeniny, které obstojí i bez přílohy
Některé italské uzeniny jsou tak dobré, že nepotřebují ani chleba, ani přílohu – prostě si je nakrájíte, otevřete láhev vína a je to. Vyhýbám se produktům, které mají složení na půl etikety a spoustu éček. Chci, aby v nich byl cítit poctivý kus masa a řemeslo výrobce.
Tradiční receptury bez zbytečné modernizace
Na Itálii miluju to, že tak jak je konzervativní, tak i jejich výrobní postupy zůstaly neměnné a i firmy s milionovými obraty vyrábí uzeniny stejně, jako tenkrát. Receptury se dědí, technologie se sice trochu modernizují, ale chuť zůstává stejná. Tohle je ten důvod, proč se můžete spolehnout, že ať koupíte salám, prosciutto nebo pancettu, dostanete vždy chuť, kterou od Itálie čekáte.
Od snídaně po slavnostní stůl
Italské uzeniny nejsou jen o předkrmech. Využijete je v těstovinách, na pizze, v salátech nebo jen tak na prkénku k vínu. Přesně takhle je používám i já – ať už dělám rychlou večeři, nebo hostím kamarády, vždycky se na stole objeví něco z téhle kategorie.