Callipo, Strana 2
Webová stránka značky: CallipoCallipo je tradiční italský výrobce rybích konzerv, založený v roce 1913 ve městě Pizzo Calabro v Kalábrii Giacintem Callipem, a od té doby vedený rodinou jako symbol "Qualità sopra tutto" – kvalita nade vše.
Firma se specializuje zejména na konzervu tuňáka (Yellowfin tuna), který zpracovává ručně v závodě v Maieratu, bez použití konzervantů či umělých barviv. Některé výrobky navíc obsahují jodidovanou sůl Presal, která je technologicky chráněná a dodává charakteristickou chuť.
Produkce se řídí tradičními postupy – výběr surovin, ruční plnění sklenic a až roční zrání některých řad – díky čemuž je každá sklenice plná aroma a kvality. Callipo nabízí také inovace jako tuňákové krémy, mořské speciality nebo domácí džemy z vlastních sadů.
Výpis produktů
Typické růžové maso je kompaktní, šťavnaté a vyniká svou delikátní chutí. Skvělá k těstovinám.
Chilli papričky plněné tuňákem, – jsou lahodnou italskou specialitou, která kombinuje jemně pikantní chuť červených chilli papriček a kvalitní tuňákovou
Bio pikantní marmeláda z kalábrijských chilli papriček. Originální doplněk k sýrům, masu i grilovaným specialitám.
Prémiový pomerančový džem Callipo z odrůdy Tarocco s červenou dužinou. Intenzivní chuť, ideální k snídani i do dezertů.
Prémiový fíkový džem Callipo z odrůdy Fico Bianco Dottato. Sladká, aromatická chuť, ideální k sýrům, dezertům i na snídani.
Prémiový BIO džem s antioxidačními účinky spojuje kyselou svěžest sicilských citronů s výrazným, lehce pikantním aroma zázvoru
Jahodový džem s granátovým jablkem. Sladká a svěží chuť, bohatá na antioxidanty a vitamín C. Ideální na snídani i do dezertů.
Bio džem z malin, borůvek, ostružin a rybízu výhradně z ekologického zemědělství, sbíraných na vrcholu sezóny.
Bio džem z kalábrijských klementinek, které vynikají svou šťavnatostí a intenzivním aroma. Výhradně z ekologického zemědělství.
Bio meruňkový džem z ovoce z ekologického zemědělství. Krémová textura, lahodná chuť, ideální na snídani i k sýrům.
Sladká červená cibule z Tropea IGP, jedna z nejlepších cibulových odrůd na světě v podobě delikátní marmelády.